Японските комунисти: Русия да ни предаде Курилите!

Това е изконно японска територия, смятат те
16 дек 2019 22:49,
56
Японските комунисти: Русия да ни предаде Курилите!
Снимка: Reuters

Токио трябва да поиска всички острови от Курилския архипелаг по време на преговорите с Русия, каза главата на опозиционната Комунистическа партия на Япония – Кадзуо Сии в интервю за „Емиури“, пише РИА Новости.

Още по темата
 

Главният комунист на страната смята, че Курилските острови са изконно японска територия. Според Сии Санфранциският мирен договор, сключен след края на Втората световна война, е несправедлив. Именно с този договор Япония се отказва от претенциите си относно спорната  територия.

Председателят на Госдумата в Русия Вячеслав Володин реагира остро на този коментар и припомни, че подобно отношение само може да влоши доверието между двете държави. „Ние приемаме това като заплаха за териториалната цялост на страната“, категоричен е Володин.

Пари за територия?

По време на петото пленарно заседание на Източния икономически форум японският премиер-министър Шиндзо Абе заяви, че трябва да се сключи мирен договор с Русия възможно най-скоро. През месец февруари тази година от Външно министерство на Япония предложиха да платят материални компенсации за територията на Курилските острови, от своя страна руската дипломатическа мисия отговори, че няма намерение да подписва мирен договор при такива условия или срещу обмен на инвестиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Тези да млъкват защото по тази логика ние ще си поискаме Македония,Северна Гърция,Западна Сърбия и даже цяла Добруджа.
50
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Курилите са "какими были, такими и остались". Днес Япония е комунистическа, а Раша, милитаристическо-имперско-фашистка. Затова е резонно Курилите да минат към Япония.
49
4
 
14
 
! Отговори
Курилска Правда преди 4 години
Блляд водка къркаетсолдат съседу ограбваетмужик земля копаетминьор уран дълбаетрабочий нефт помпаетпенсионер копейка съзерцаеткрестянка проституираетолигарх кхурви поибаетПутин денги изпирает тадочерки замъци да покупает,а русофил кричает:За родину, за Путину!
48
0
 
1
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 4 години
Ми те за това са Курили бе . Щото нал са сещати хахаха
47
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бея българските комунисти, не само, че нямаше да протестират, ами щяха да им подарят Курилите, че и курниците даже !
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изконна...дрън-дрън. То и на нас всичко на северозапад до Будапеща, на север до средата на Трансилвания, на запад до Адриатика, на юг до Коринт и на югоизток до Цариград ни е изконна територия. По същата логика като на японците де, щото някога си е било наше. Пак по тази логика, турчoлята следва да се наврат в две села в Мала Азия, а останалото да бъде разпределено между Гърция, Армения и нова кюрдска държава.А Румъния, Унгария, Словакия и Украйна имат да дават на Унгария половината си територия
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Главния комунист ..................? ХАХАХААХХАХА
44
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно Сталин е избързал с признаването на капитулацията. Още малко и други острови да са се оцветили в червено на картата.
43
7
 
13
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
Леле майко....! И в Япония ли има комунисти ? Тази чума е достигнала и до там.
42
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Курилските острови станат японски, там веднага ще изникнат американски бази, което руснаците никога няма да допуснат. Ако някой не е разбрал, това е главната причина Крим сега да е руски.
41
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Преди да бъде японски е бил част от Руската империя няколко века. Въобще японски е бил по-малко от 50 години ?!"-------------------------------Ако копнем още по-дълбоко, ще узнаем, че и о. Хокайдо дълго време е бил руска територия под руско управление. Джапанките-комунисти да млъкнат, за да не провокират руснаците да си спомнят този факт.Тази статия е критика по адрес на Синдзо Абе, който вчера подписа с Владимир Путин знаков договор за японски инвестиции в "Артик СПГ-2".
40
12
 
18
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
"Най- добре е Япония да изчака още малко ..и да преговаря за Курилите направо с Китай !"Прав си. З1 февруари е добра дата за започване на преговорите. Може и теб да те включат, виждам че си ентусиаст.
39
6
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
На 26 януари (7 февруари) 1855 г. между Русия и Япония е подписан Самодският договор, според който Курилските острови са поделени по протока Фриз на север за Русия, а на юг за Япония. На 25 април (7 май) 1875 г. в Санкт Петербург е подписан нов договор, който предоставя целите Курилски острови на Япония. След приключването на Втората световна война Курилските острови изцяло са присъединени към СССР. Островите имат важно геостратегическо значение. Принадлежността им към Русия се оспорва от Япония.
38
21
 
26
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
Япония и Раша по население са равни / около 139 000 000 ./ . По територия Япония е колкото 3 БГ. БВП на Япония е близо 4 ПЪТИ по-голям от този на Раша !!! .а преживяха и ядрени бомбандировки ! Япония НЯМАТ РЕСУРСИ. ...а представяте ли си .ако Япония имаха територията и ресурсите на Раша ???.....До сега щяха да направят СТЪЛБА до ЛУНАТА ! Най- добре е Япония да изчака още малко ..и да преговаря за Курилите направо с Китай !
37
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно японската комунистическа партия е излязла от Фокушима,след експлозията и радиацията.Курилските острови са руски!
36
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
те да внимават да не стане референдум и Токио да влезе в състава на федерацията само...
35
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Достатъчно беше жестоко и варварски разграбена Русия,айде стига вече,ставате нахални и нагли японците!Когато японците бомбандирахте целия Тихи океан,Индонезия и Китай,тогава не ревяхте!Руснаците си отглеждат масово риба там,имат и завод,това си е тяхна руска територия.
34
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горките острови ще ги гази още руска мечка ,вместо да се грижат за тях трудолюбиви японци!
33
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Японският премиер правилно се е ориентирал ,че всичко е до пари все още не се е осетил ,че парите се дават на определени хора в Русия ,а не и държавата!Освен това имат голям недостатък,не дават подкупи!Я,Путин как ,,подари" на Азербайджан цяла долинка, барабар със селата,отстъпки направи и на Казахстан,а норвежците удариха джакпота със150хил.кв.км.морска площ!Така е като знаят кой на кой да направят ,,дарение"!
32
12
 
16
 
! Отговори
Липовон преди 4 години
Самурайте да не дърпат руската мечка за опашкара, че да не загубят още някой друг остров. А иначе само са се отказали от Курилите, а сега защо реват!?